Iedere vrijdagavond voorzien onze vrijwilligers eten voor de bezoekers. De Open Avonden zijn bedoeld voor iedereen die eenzaam, dakloos, arm of hulpbehoevende is: iedereen is welkom!

Rond 18u verzamelen we aan het Noordstation om de mensen uit te nodigen met koffie/thee en wafels. Is ons drinken op, dan stappen we met een grote groep van het station naar de kerkzaal waar de tafels gedekt staan. Een deel van onze bezoekers komt te voet, maar we rijden ook een paar keer met auto’s om de mensen op te halen en later terug te brengen. Naast de mensen van het Noordstation is de Open Avond bekend bij mensen uit de omgeving die regelmatig op eigen initiatief komen eten of helpen.

Op dit moment voorzien we soep met brood en kaas/confituur gevolgd door een dessertje en regelmatig wat extra’s afhankelijk van eventuele giften zoals een kist mandarijnen of een lading eieren. Na de soep wordt er een verhaal verteld uit de Bijbel waarna er koffie/thee en het dessert geserveerd worden. Het verhaal wordt meestal in het Frans/Arabisch verteld, omdat dit de talen zijn die de bezoekers van de Open Avonden voornamelijk spreken. We hebben een vaste tolk, maar het gebeurt ook wel dat er vanuit het publiek spontaan wordt vertaald.

Nadat iedereen genoeg heeft gegeten, is er de gelegenheid om nog gezellig na te babbelen terwijl op de achtergrond de kledingbedeling open gaat.  We richten ons zoveel mogelijk op de mensen en niet op het geven van voedsel. We doen de Open Avonden niet enkel om noodhulp te bieden, maar vooral om contact leggen met de mens achter de behoeften en relaties op te bouwen.

De soep is voor de honger op dat moment, het gesprek is voor het verlangen naar een toekomst.