Niet-begeleide minderjarge vluchtelingen: wat kunnen wij doen?

Niet-begeleide minderjarge vluchtelingen: wat kunnen wij doen?

Donderdagvond 26 oktober bieden wij een gratis vorming rond NBMV of Niet-Begeleide Minderjarige Vluchtelingen. Wat kunnen wij doen?

Wij komen steeds jongeren tegen binnen onze werking als Open Deur vzw die ronddolen op straat en geen idee hebben hoe hun toekomst eruit zal zien. Wij willen die jongeren helpen met juiste informatie over waar ze terecht kunnen met juridische vragen als minderjarige om terug actief deel te nemen aan het leven.

Wat kunnen wij doen voor de jongeren die geholpen willen worden? Wat zijn hun rechten en kansen nu én in de toekomst?

Ze kijken ons aan met hoop en vele vragen of net uitgedooft en vermoeid door de vele valse informatie die hen is verteld door mensensmokkelaars die erop hameren dat hier zeker geen toekomst is voor hen en dat Europa niets te maken wilt hebben met deze jongeren. Niets is minder waar en wij willen dit zelf als vzw ontdekken zodat wij onze jonge bezoekers hoop kunnen bieden voor de toekomst.

Deze vorming op maat wordt ons aangeboden door Minor-Ndako en gaat door van 19u30 tot 21u in de Haachtsesteenweg 403 in Schaarbeek.

Inschrijven: vrije toegang. Je aanwezig zetten op Facebook is altijd handig of een reactie hieronder op dit artikel mag ook gerust zodat we toch een idee hebben van wie we mogen verwachten.

Vind het evenement hier op facebook.

Geef een reactie

Sluit Menu